De Ontembare Vrouw

Creatieve cursus geïnspireerd op het boek van Clarissa Pinkola Estés.

Sprookjes hebben een archetypische waarde. Ze weerspiegelen processen, gebeurtenissen, levensfases en vragen die we allemaal doormaken. Verhalen die al eeuwenlang doorverteld worden, van generatie op generatie, waar we van kunnen leren, griezelen, genieten en waar we onszelf in kunnen herkennen.

“De ontembare vrouw als archetype is een bedreigende en onnoemelijke kracht die een overvloed aan ideeën, voorstellingen en bijzonderheden voor de mensheid bezit. Archetypen bevinden zich overal en zijn toch niet zichtbaar in de gebruikelijke zin. Wat we ervan in het donker kunnen zien, kan niet noodzakelijkerwijs worden waargenomen bij daglicht.”

Vanuit vrouwelijk perspectief gaan we aan de hand van sprookjes met creatieve middelen kijken naar ons eigen leven. Ontvankelijk, intuïtief, aards, krachtig vanuit gezamenlijke kennis en in eigenheid. Het kan heel voedend en inspirerend zijn om op ontdekkingsreis te gaan over hoe deze thema’s een rol spelen in jouw leven.

“Een vrouw komt in deze wereld tussen de werelden door middel van haar verlangen en het zoeken naar wat zij maar net vanuit haar ooghoek kan waarnemen. Ze komt er door bijzonder creatieve daden, door bewuste eenzaamheid en door beoefening van een van de kunsten.”

De zomer is een tijd waarin gecreëerd, gevierd, genoten, gerijpt en geplukt kan worden: “Een tijd van voluit leven”.

Cursus

De cursus bestaat uit een blok van zes ochtenden, die ongeveer eens per maand plaatsvinden, vrijdags van 9.30 - 12.30 uur.

We zullen twee ochtenden besteden aan een sprookje. We beginnen met een meditatie aan de hand van het sprookje, waarna we ervaringen uitwisselen. Vervolgens gaan we creatief aan de slag. Je kan hierbij denken aan het maken van bijvoorbeeld schalen, mensfiguren of maskers. Er kan ook iets heel anders en onverwachts bij je boven komen. Vertrouw op je creativiteit.  Het is mogelijk om met verschillende materialen te werken: Klei, hout, verf, krijt. Ook kan er met opstellingen gewerkt worden.

Groep van max. vijf vrouwen.

Kosten: € 240,- (Mensen met een minimum inkomen en studenten kunnen in twee termijnen betalen.)

Data cursusdagen 2019 volgen nog.