Sprookjes uit “De Ontembare Vrouw”

Wolfsvrouw

Over transformatie.

De wolfsvrouw brengt beenderen gevonden bij de ondergrondse rivier opnieuw tot leven. Over vergankelijkheid, ontbinding en opnieuw ontluiken en opbloeien. De levenscyclus. Waarbij het oude het nieuwe mogelijk maakt en tot voeding dient. Oude gewoontes, veiligheden, patronen; loslaten, uithuilen en opnieuw beginnen. Zodat leven weer kan stromen.

Blauwbaard

De roofvijand. Blauwbaard is een piraat die de jongste van drie zusters verleidt en met haar trouwt. Hij neemt haar mee naar zijn kasteel. Op een dag moet hij op reis en geeft haar de sleutels, rijkdom en luxe. Ze mag doen wat ze wil, nemen wat zij nodig heeft. Alleen mag ze niet komen in een kleine verborgen kamer in de kelder... Op straffe van?

Wie is toch die figuur die alle goeds belooft, zolang je maar niet in die verborgen schatkamer op onderzoek uitgaat.

Het lelijke eendje

Het lelijke eendje. Uitgelachen en verstoten. Er wel of niet bij horen. Anders dan anderen, onthecht. Gekwetst gaat zij op zoek naar meer geluk en liefde in het leven. Op zoek naar soortgenoten en een plek waar zij zich thuis voelt.

Vasalisa

Een meisje gaat op pad om vuur te halen. Haar moeder is overleden en haar stiefmoeder en stiefzusters dragen haar op om vuur te halen. Ze moet dit halen bij een oude heks, met een huis op kippenpoten. Overleeft ze? Gelukkig heeft ze haar intuïtie, die haar leidt. Een klein popje waar zij op kan vertrouwen.