Keramiekcursus

"Je hebt pas plezier als je in een activiteit helemaal aanwezig kunt zijn

en deze geen middel is om een doel te bereiken."

Eckhart Tolle

Klei is een bijzonder materiaal. Het vormt zich naar je handen of naar een techniek. Echter niet zomaar; het is even weerbarstig als meegaand. Het dient gestut en gesteund en is toch stevig. Het nodigt uit tot uitproberen en spelen. Vaak ontstaat er een prachtig, soms onbedoeld, resultaat.

In de workshops die ik tot nu toe gegeven heb, merk ik dat klei uitnodigt tot onderzoek en enthousiasme. Werken met klei blijkt een proces, waarbij het een leidt tot het ander. Je plan, idee, de chemische eigenschappen van klei en het bakproces, de toevallige vormgeving van het moment, en inspiratie zijn ingrediënten van dit proces.

Binnen de workshops maak je kennis met het materiaal en verschillende technieken. Als je een basis hebt kun je een werkwijze uitkiezen die jou aanspreekt.

Wil je echt een beetje een basis opbouwen, dan is het raadzaam om een cyclus van zo’n vijf keer te komen. Als er plaats is kun je instappen.

De woensdagochtend is ook een moment voor verbinding, rust in de drukke (werk)week, een moment ‘voor jezelf’ en ‘voeding’.

Er wordt gewerkt in een kleine groep van max. 6 personen. Als er plaats is kan je instappen.

Wanneer: In de oneven weken op woensdagochtend 9.30 -11.30 uur

Kosten: € 12,50 per keer incl. materiaal en bakkosten

Vind je dit leuk? Deel deze pagina!